-
Mükotoksiinide roll rohusilo kvaliteedis.
Miks rohusilo kvaliteet? Temperatuuri tõus ja järk-järgult pikemad päevad on märgid sellest, et kevad on tulemas ja silohooaeg algab peatselt. Rohusilo on põhisööt, mida anname loomadele …
-
Startersööda tähtsus vasikate võõrutamisel
Üks vasikakasvatuse eesmärkidest on saavutada varakult hea vatsa areng, et pärast võõrutust jätkuks vasika kasv probleemideta. Vasikaid võõrutatakse erinevate kriteeriumite alusel, nagu näiteks vanuse, juurdekasvu või …
-
Oomega-3 rasvhapped – leidumine ja vajalikkus
Kadri Zirnask, Anu Ait OÜ veisekasvatuse söötmisspetsialist Juhan Oks, Anu Ait OÜ taimekasvatuse tootejuht Mis on oomega-3 rasvhapped ja kus neid leidub? Oomega-3 rasvhapped kuuluvad polüküllastamata …
-
Ekstrudeeritud lina söötmine laktatsiooni alguse negatiivse energiabilansi leevendamiseks
Sissejuhatus Lüpsilehmad läbivad äärmusliku energiavajadusega perioode, eriti varajases laktatsiooni faasis, kui piimatoodang on kõige kõrgem. Kuna ainuüksi söötmine seesugust energiavajadust ei kata, peab loom rasvkoe ümber …
-
Lihaveisekasvatajad Tsura talus: toodetu on kvaliteetne, maitsev, aga raske müüa
Praegune mittetalvine talv soosib meenutusi ja nii vaatame tagasi suve lõppu, kus lihaveisekasvatajad kogunesid kodumaise söödatootja Anu Ait kutsel Lõuna-Eestisse Tsura tallu, et rääkida lihaveiste kasvatamisest …