Kas sina valmistad piimasegu õigesti? Peamine viga täispiimaasendaja segamisel on vale kontsentratsioon.

joomine vasikas

Denkamilk Excellent koosneb esmaklassilisest valikust hästi seeditavatest piima- ja rasvakomponentidest, pakkudes piimavalku ja energiat kõige kõrgemal tasemel. Tooraine ja proteiini /energia vahekord on suunatud parima kasvupotentsiaali saavutamiseks.

Kuidas piimasegu õigesti valmistada?

Olulised punktid piimasegu valmistamisel: 

  • Kontsentratsioon
  • Segamise temperatuur
  • Segamise aeg
  • Jootmistemperatuur
  • Hügieen( puhtad nõud)

Kõige tavalisem piimasegu valmistamisel tehtav viga on piima kontsentratsioonis. Soovitatav on lisada iga liitri piima kohta 150 g piimapulbrit. Väga sageli segatakse aga 150 g piimapulbrit ühe liitri veega. See suurendab piima üldkogust, sest 150 g pulbrit suurendab lõppsegu mahtu. 10 liitris segatud piimas peaks olema 1,5 kg pulbrit. Kui lisate need 1,5 kg 10 liitrile veele, on tulemuseks umbes 11 liitrit segatud piima. Mõju on see, et kontsentratsioon ei ole 150 g, vaid umbes 135 g segatud piima liitri kohta. Vasikad ei saavuta oodatud kasvueesmärki ja vasika vastupidavus võib väheneda piimapulbri väiksema kuivainetarbimise tõttu. 

Valmistamise juhend:

  • Ühe liitri täispiimaasendaja valmistamiseks segage 150 g piimapulbrit+ 850 ml vett.  
    1. Võtke ½ vajalikust kogusest vett temperatuuril 45-50 °C
    2. Lisage 150 g Denkamilki (ühe liitri valmistamisel). Vahusta tugevalt 1 minut või sega mikseris 3 minutit.
    3. Lisa vett kuni valmissegu kogus on 1 liiter.  Temperatuur jootmisel 41-42°C 

kolm lihtsat sammu piimapulbri segamiseks

Näpunäited:

  • Kaaluge aeg-ajalt lisatava pulbri kogust. Kas olete tegelikult lisanud soovitud summa?
  • Jälgige vee temperatuuri. Vesi temperatuuril 45-50°C muudab piima segamise palju lihtsamaks ja hoiab ära liigse vahu.

Talledele sobib joota kontsentratsiooniga 160-180 g Denkamilk Excellent´i 1 liitri segu kohta.

 

Kirjuta meile
Privacy Policy