Usume, et täisväärtuslik toodang ja puhtam toit meie toidulauad algab loomade tervisest.
Kvaliteetse loomasööda teaduspõhine arendamine on meie südameasi.
Kutsume Sind osa võtma konverentsist „Teadusarendustegevused teadlaste ja ettevõtjatega “, mis toimub Tartus Eesti Maaülikooli aulas kolmapäeval, 25. oktoobril algusega kell 11.00.
Teadus- ja arendustegevuse, innovatsiooni ning ettevõtluse arengukava üks lähtekoht on vajadus teha arukaid valikuid ning koondada tegevusi ja rahastust valdkondadele, mis aitaksid kõige paremini teadustulemuste toel ja erinevate osaliste koostöös luua lahendusi ühiskonna ja ettevõtjate väljakutsetele.
Erinevate osapoolte (teadlased, ettevõtjad, valdkondlikud ministeeriumid jt) ühised kokkulepped ja ühine keel selle osas, millised vajadused on valdkondade arendamisel esmatähtsad ja kuidas teadus- ja arendustegevus ning teadusmahukas innovatsioon saavad seejuures aidata. Eesmärgiks on seejuures otsida konkurentsivõimelisi ja kestlikke lahendusi fookusvaldkondade väljakutsetele, luua innovatsiooni ning tekitada uusi ärivõimalusi.
10:30 – 11:00 Hommikukohv, kogunemine
11:00 – 11:15 Anu Ait OÜ kui partner Eesti Maaülikoolil- Anu Hellenurme, DMV Anu Ait OÜ tegevjuht
11:15 – 11:25 Eesti Maaülikool kui partner koostöös ettevõtjatega– Endla Reintam PhD, EMÜ õppeprorektor
11:25 – 11:55 Teadmistepõhine Eesti“ TAIE Strateegia Kristel Reim, Haridus- ja Teadusministeerium
11:55 – 12:20 Uudne tervist toetav täiendsööt, osa I, Priit Karis PhD, EMÜ söötmisõpetus ja ainevahetus
12:20 – 13:00 Lõuna
13:00 – 13:30 Uudne tervist toetav täiendsööt, osa II, Kalle Kask PhD, EMÜ veterinaar-sünnitusabi
13:30 – 14:00 Ig-lisandi valmistamise tehnoloogilised alused lehmade poegimisjärgse 2.-5. lüpsi piima väärindamiseks, osa I,
Andres Sats, doktorant, EMÜ piimatehnoloogia
14:00 – 14:30 Ig-lisandi valmistamise tehnoloogilised alused lehmade poegimisjärgse 2.-5. lüpsi piima väärindamiseks, osa II,
Toomas Orro PhD, EMÜ koduloomade kliiniline immunoloogia
14:30- 14:45 Paus
14:45 – 15:15 Innovatsiooni trepp- Kati Rostfeldt, Tööandjate Keskliidu innovatsioonnõunik
15:15 – 15:50 Vestlusringi juhib- Meeli Lindsaar EPKK toiduvaldkonna juht
Endla Reintam PhD, EMÜ õppeprorektor
Are Selge PhD, EMÜ õppejõud, Hummuli Agro OÜ juhataja
Ahti Kalde tippjuht Sadala Agro
Andre Veskioja Maaelu Teadmuskeskuse direktor
Mai-Liis Palginõmm, Regionaal- ja Põllumajandusministeerium
Kristel Reim, Haridus- ja Teadusministeerium
15.50-16.00 Konverentsi lõpetamine
Palume oma osalemisest märku anda hiljemalt reedel, 13.oktoober 2023. Registreeri siin.
Konverents toimub Anu Ait OÜ ja Eesti Maaülikooli koostöös, selle korraldamist toetatakse PRIA 16.2 tegevuste kaudu.